Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Главчев: За първи път НАП и Агенция „Митници“ ще правят физическа инвентаризация в „Лукойл“

Политика

Премиерът Главчев: За първи път НАП и Агенция „Митници“ ще правят физическа инвентаризация в „Лукойл“

Премиерът Главчев: За първи път НАП и Агенция Митници ще правят физическа инвентаризация в Лукойл - Tribune.bg
Снимка:

„За първи път НАП и Агенция „Митници“ започват физическа инвентаризация на наличностите в „Лукойл", заяви премиерът Димитър Главчев преди редовното заседание на Министерски съвет.

Той допълни, че вчера се е провело съвещание заедно с вицепремиера и министър на финансите, с министъра на вътрешните работи, министъра на икономиката, на енергетиката, както и представител на „Лукойл“.

„Бяхме информирали от ръководителите на НАП и Агенция „Митници“, които също присъстваха на срещата, че ако през февруари приходите от ДДС и мита от „Лукойл“ са били 90 млн. лева, през март месец са били 40 млн. За април месец са 228 млн. лева. Решихме да възложим на НАП и митниците да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в „Лукойл“, каза Главчев.

„Измина една във всякакъв смисъл Страстна седмица, е само преди Възкресение Христово. Видяхте и колко събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес предизвика и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение. Имаше неясноти. Беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС, но не. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства“, допълни Главчев по повод частната детска болница.

Той подчерта, че има и доклад от Министерство на здравеопазването, в който тези факти са достатъчно добре изложени и е публичен.

„Хубавото е, че отидохме в Детска педиатрия до Военна болница и се запознахме какви неотложни нужди имат те. Вчера съвместно с министъра на здравеопазването и вицепремиера и министър на финансите успяхме до голяма степен да отговорим на най-неотложните им искания", каза още той.

Главчев подчерта още, че седмица преди обещания срок ще започне и изплащането на помощите към земеделците, които трябва да бъдат компенсирани заради Украйна. Министърът на земеделието Георги Тахов подчерта, че парите не са били предвидени от предподното правителство и благодари на премиера Главчев и министъра на финансите, че са реагирали бързо. 

От утре, четвъртък, започва изплащането на около 300 млн. лева за така наречената „украинска помощ“ за земеделците.

Общо 295 млн. лева са осигурените средства. Изплащането им започва седмица по-рано от предвиденото, обяви на днешното правителствено заседание служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов.

Над 51 хиляди земеделски производители, засегнати от негативите на войната на Русия в Украйна, ще бъдат подпомогнати.

Помощта е по две направления, обясни министър Тахов. 166 млн. лева ще бъдат разпределени за чувствителните сектори – растениевъдство и животновъдство. За зърнопроизводителите на пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, рапица и маслодайни култури ще получат суми в размер на 129 млн. лева.

От утре започваме изплащането, заключи Тахов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети